Hozzávalók:
- 0,5 l tej
- 4 tk instant kávé
- 60 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 ek keményítőliszt
- 150 ml tejszín (díszítéshez)
- 2 tk vaníliás cukor
- étcsokoládé (díszítéshez)
- 2 banán (díszítéshez)
- 4 babapiskóta (hosszúkás)
Elkészítése:
A tejet összekeverjük az instant kávéval, cukorral, vaníliás cukorral, keményítőliszttel és összefőzzük. Ha már elég sűrű, lehúzzuk a tűzről és hagyjuk kihűlni. A babapiskótákat ketté törjük, a poharak aljába rakjuk.
A langyos pudingot ráöntjük a piskótákra. Az étcsokoládét apró darabokra metéljük, megszórjuk a pudingot.
Ha már teljesen kihűlt a puding, felkarikázzuk a banánt, rárakjuk a pudingra, majd a 2 teáskanál cukorral felvert tejszínhabot rákanalazzuk a poharakra.
Reszelt csokoládéval díszítjük. Alaposan lehűtjük és elfogyasztjuk.
[box style=”info”]Gyors kávés édesség, finom[/box]