Elkészítése
Hozzávalók 40 db-hoz:
- 20 dkg étcsokoládé
- 30 dkg mandula
- 15 dkg liszt
- 15 dkg kakaópor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 kk sütőpor
- 50 dkg cukor
- 2 ek instant kávé
- 6 db tojás
- 20 dkg vaj
- 50 dkg mascarpone
- 3 dl habtejszín
- 12 dkg porcukor
Elkészítése:
A mandulát aprítóban durvára daráljuk/törjük. A csokoládét is apróra vágjuk. A lisztet összekeverjük a mandulával, 10 dkg kakaóporral, a vaníliás cukorral, csipet sóval, a sütőporral, az 50 dkg cukorral és a kávéval. A tojásokat felütjük és jó habosra kikeverjük. Beledolgozzuk a vajat és a mascarpone-ból 20 dkg-ot.
Ezután hozzáadjuk a liszttel elkevert anyagokat és a darabolt csokit is. A tésztát, a sütőpapírral bélelt tepsibe belesimítjuk és 30-35 percig sütjük. Kivesszük és hagyjuk egészen kihűlni. Közben, a krémhez habbá verjük a tejszínt (cukrászhabot), hozzákeverjük a maradék 30 dkg mascarpone-t és a porcukrot. A kihűlt sütemény tetejére kenjük és megszórjuk kakaóporral.
