Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 25cm-es tortaforma 25 dkg darált keksz 20 dkg margarin 5 cl főtt kávé A krémhez: 40 dkg mascarpone vagy más natúr krémsajt 4 dl tejszín 10 dkg cukor 1 tk. vanília aroma 1 dl lefőzött kávé 1 dkg zselatin por 10 dkg tortabevonó vagy ét csoki 2 ek. étolaj Elkészítése: A darált kekszet a […]

Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
12 adag
Kautz Jozsef
Beküldte: 2016.08.09.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25cm-es tortaforma
  • 25 dkg darált keksz
  • 20 dkg margarin
  • 5 cl főtt kávé

A krémhez:

  • 40 dkg mascarpone vagy más natúr krémsajt
  • 4 dl tejszín
  • 10 dkg cukor
  • 1 tk. vanília aroma
  • 1 dl lefőzött kávé
  • 1 dkg zselatin por
  • 10 dkg tortabevonó vagy ét csoki
  • 2 ek. étolaj


Elkészítése:

A darált kekszet a tortaforma aljára szórjuk, ráöntjük az olvasztott margarint és az 5cl kávét, jól összekeverjük és lenyomkodjuk.

A zselatint kevés vízben elkeverjük, és gőz felett felolvasztjuk.

A mascarponét géppel vagy kézi habverővel összedolgozzuk a tejszínnel, cukorral, vanília aromával, az 1 dl kávéval, és a zselatinnal, majd a kekszes alapra öntjük, és a hűtőbe tesszük 2-3 órára.

A tortabevonót/ vagy csokit / felolvasztjuk a két kanál olajjal, majd tetszés szerint a tortára csorgatjuk.

A maradék csokit sütőpapírra csorgatva kis díszeket csináltam. A csokival és egy kis tejszínhabbal díszítettem.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is