Elkészítése
Hozzávalók:
Tésztához:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
Krém:
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 7,5 dl tej
- 4 evőkanál cukor
- 2 teáskanál instant kávé
- 15 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Máz:
- 15 dkg étcsokoládé
- kb 10 dkg vaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk egy 25*30 cm-es tepsiben.
A krémhez a pudingot, a cukrot, a vaníliás cukrot és a kávét a tejben sűrű krémmé főzzük. A vajat a porcukorral simára keverjük, majd összeturmixoljuk a kihűlt pudinggal.
Rákenjük a piskóta tetejére a krémet és hűtőbe tesszük.
Elkészítjük a mázat: gőz fölött felolvasztjuk a csokit, elkeverjük benne a vajat és a kész süteményre kenjük. Kicsit feldobhatjuk egy kis habtejszínnel, akár gyümölccsel is, de ez elhagyható. Pár órára hűtőbe tesszük.

