Elkészítése
A tejet egy edényben felforraljuk, majd hozzákeverjük az instant kávét, és félretesszük.
A lisztet összegyúrjuk a puha vajjal, majd ezt a masszát kézi habverővel fokozatosan a forró tejhez keverjük, miközben az edényt takaréklángon tartjuk. Folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük.
A krémhez hozzáadjuk a cukrot, majd gyorsan belekeverjük a tojások sárgáját is. Az edényt levesszük a tűzről, és hagyjuk a krémet teljesen kihűlni.
Közben előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. Az immár kihűlt kávékrémhez óvatosan, alulról felfelé keverve hozzáforgatjuk a tojáshabot, ügyelve, hogy a hab ne essen össze.
A szufléformákat vastagon kivajazzuk, majd megszórjuk cukorral. A formákat 2/3 részig töltjük a masszával.
A szuflékat 200 °C-on kb. 15 percig sütjük, amíg szépen megemelkednek. Azonnal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!


