Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kávés szuflé recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 dl tej
  • 3 teáskanál instant kávé
  • 40 g finomliszt
  • 30 g vaj
  • 40 g cukor
  • 3 db tojás
  • só

A formák kikenéséhez

  • vaj
  • cukor

Elkészítése

A tejet egy edényben felforraljuk, majd hozzákeverjük az instant kávét, és félretesszük.

A lisztet összegyúrjuk a puha vajjal, majd ezt a masszát kézi habverővel fokozatosan a forró tejhez keverjük, miközben az edényt takaréklángon tartjuk. Folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük.

A krémhez hozzáadjuk a cukrot, majd gyorsan belekeverjük a tojások sárgáját is. Az edényt levesszük a tűzről, és hagyjuk a krémet teljesen kihűlni.

Közben előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra.

A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. Az immár kihűlt kávékrémhez óvatosan, alulról felfelé keverve hozzáforgatjuk a tojáshabot, ügyelve, hogy a hab ne essen össze.

A szufléformákat vastagon kivajazzuk, majd megszórjuk cukorral. A formákat 2/3 részig töltjük a masszával.

A szuflékat 200 °C-on kb. 15 percig sütjük, amíg szépen megemelkednek. Azonnal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kaves-szufle/