Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kávétorta capuccinós mascarpone krémmel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A piskótához

  • 3 tojás
  • 19 dkg cukor
  • 0,75 dl olaj
  • 0,75 dl meleg víz
  • 19 dkg finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • csipet só

A krémhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 teáskanál habfixáló
  • 2 evőkanál presszókávé (hideg)
  • 1 evőkanál cappuccino por (vaníliás)

Elkészítése

A piskótához a tojássárgájákat a cukorral alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a meleg vizet.

A lisztet összekeverjük a sütőporral és a szódabikarbónával, majd a tojásos keverékhez adjuk és simára dolgozzuk.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük a sóval, majd óvatosan beleforgatjuk a tojássárgájába ügyelve arra, hogy a hab ne törjön össze.

A tésztát sütőpapírral bélelt 20*30 cm-es tepsibe öntjük. 180 fokra melegített sütőben kb 25-30 perc alatt készre sütjük (tűpróbát végezzünk!). Ezután rácson hagyjuk a piskótát teljesen kihűlni.

A krémhez a mascarponét egy tálba tesszük. A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a mascarponéhoz keverjük. Végül hozzáadjuk a kihűlt kávét és a cappuccino port, majd simára keverjük az egészet.

A kihűlt piskótát két lapra vágjuk. Az alsó lapot megkenjük a krém kétharmadával, majd óvatosan ráhelyezzük a felső lapot, majd a maradék krémmel bevonjuk a torta tetejét.

Ha szeretnénk, habkártyával vagy villával mintázhatjuk a krém felületét és egész kávészemekkel díszíthetjük.

A süteményt fogyasztás előtt 1-2 órán át hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek. Ezután szeleteljük és tálaljuk.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kavetorta-capuccinos-mascarpone-kremmel/