Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg zsír
- 15 dkg porcukor
- 1 tojás
- 1 sütőpor
- tejföl (amennyit felvesz)
Krémhez:
- 25 dkg margarin
- 30 dkg porcukor
- 1 kis üveg rum v. mandula aroma
- 2 ek kakaópor
Besamel mártáshoz:
- 5 dl tej
- 4 ek liszt
Tetejére:
- csokimáz
- színes cukorkák
Elkészítése:
A tésztához valókat összeállítjuk, 4 felé osztjuk. Tepsi hátulján 4 lapot sütünk belőlük.
A besamel mártást elkészítjük. A tejbe belekeverjük csomómentesen a lisztet, majd felfőzzük, kihűtjük. A margarint a porcukorral kikeverjük, beletesszük a besamel mártást. A krém 2/3-ad részébe kakaóport teszünk , 1/3-ad részébe aromát (nálam most mandula aromával készült).
Ha a tészta kihűlt, összeállítjuk a sütit. Alulra kerül a kakaós krém, majd az aromás és ismét a kakaós.
Tetejét csokimázzal bevonjuk.
Legjobb, ha csak másnap szeleteljük.