Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kefires gyümölcslepény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 kis pohár kefir (a mérce a kefires pohár)
  • 3 db tojás
  • 3 kefires pohár finomliszt
  • 1 kefires pohár cukor
  • 1 kefires pohár étolaj
  • 1 üveg befőtt (bármilyen gyümölcs )
  • 1 csomag sütőpor
  • durvára vágott dió

Elkészítése

A kefírt egy keverőtálban a tojással meg a sütőporral kikeverjük. Ezután belekeverjük a cukrot, étolajat és lisztet.

Alaposan kizsírozott és lisztezett, közepes méretű tepsibe öntjük a masszát.

A tetejét meghintjük a kis kockára vágott gyümölcsökkel és diódarabokkal.

Forró sütőben 5 percig erős lángon, ezután takaréklángon tűpróbáig sütjük. Porcukorral meghintve, kockára vágva kínáljuk, ha kihűlt.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kefires-gyumolcslepeny-2/