Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A margarint a cukorral, a tojásokkal, a citrom levével és egy csipet sóval habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a kefirt, majd a sütőporral elkevert lisztet, és egynemű tésztává dolgozzuk. Ízlés szerint gyümölcsdarabokat, csokoládét vagy mazsolát keverünk bele. A tésztát kivajazott, zsemlemorzsával megszórt kuglófformába öntjük. Előmelegített sütőben, 160-170 fokon kb. 1 órán át sütjük. A sütési idő […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2013.01.28.

Hozzávalók

Elkészítése

A margarint a cukorral, a tojásokkal, a citrom levével és egy csipet sóval habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a kefirt, majd a sütőporral elkevert lisztet, és egynemű tésztává dolgozzuk. Ízlés szerint gyümölcsdarabokat, csokoládét vagy mazsolát keverünk bele.

A tésztát kivajazott, zsemlemorzsával megszórt kuglófformába öntjük. Előmelegített sütőben, 160-170 fokon kb. 1 órán át sütjük. A sütési idő végén tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

A kész kuglófot hagyjuk kihűlni, majd a tetejére cukormázat csorgathatunk. Ehhez porcukrot annyi vízzel keverünk el, hogy sűrű, folyós masszát kapjunk. Ízlés szerint díszítjük és szeletelve tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is