Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A kefíres pite egyszerű, gyorsan elkészíthető sütemény, amelyhez elég egy pohár kefir, és máris megvan az alap mérce minden hozzávalóhoz. Puha, könnyű tésztáját bármilyen idénygyümölccsel feldobhatjuk, így mindig változatosan kerülhet az asztalra. Ideális hétvégi desszertnek vagy vendégvárónak.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2013.09.07.

Hozzávalók

Elkészítése

A tojásokat a cukorral, a kefirrel és az étolajjal simára keverjük. Ezután hozzáadjuk a kétféle lisztet és a sütőport, majd egynemű tésztát készítünk.

Egy tepsit kikenünk zsiradékkal és liszttel megszórjuk, majd beleöntjük a masszát. A tetejét megszórjuk tetszés szerinti gyümölccsel – készülhet meggyel, őszibarackkal, szilvával vagy akár ananásszal is.

Előmelegített sütőben, 160 fokon addig sütjük, amíg a tészta szépen megemelkedik és aranybarnára sül. Szeletelve kínáljuk.

Tipp

A gyümölcsöket sütés előtt fahéjjal vagy vaníliás cukorral is megszórhatjuk, így még finomabb ízt kap a sütemény. Érdemes dupla adagot készíteni, mert gyorsan elfogy az asztalról.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is