Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kekszes francia krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 csomag vajas keksz (Petrit Beurre)
  • 3 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 liter tej
  • 9 evőkanál cukor
  • 0,5 liter habtejszín
  • 20 dkg porcukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 25 dkg margarin

Elkészítése

A pudingot megfőzzük a 9 kanál cukorral és az 1 liter tejjel. Amikor még langyos, belekeverjük a 20 dkg margarint.

Lerakunk 6×4 kekszet, és rákenjük a pudingos krémet.

Megint 6×4 keksz, erre jön a felvert habtejszín. A habtejszínre megint keksz.

A mázhoz összekeverjük a porcukrot a kakaóval, rádaraboljuk a maradék (5 dkg) margarint, és betesszük a mikróba. Figyeljük, ha olvad a margarin, kivesszük, simára keverjük, és rákenjük a keksz tetejére.

Ha kicsit kemény lenne, újból betesszük a mikróba, hogy könnyebb legyen kenni. Ha kész, mehet a hűtőbe. Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kekszes-francia-kremes/