Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kekszes-kókuszos őzgerinc recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Fehér rész

  • 5 dl tej
  • 5 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 teáskanál zselatin
  • 20 dkg kókuszreszelék

Fekete rész

  • 1,7 dl víz
  • 15 dkg cukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 20 dkg margarin
  • 40 dkg háztartási keksz

Elkészítése

Fehér rész

A tejet 5 evőkanál cukorral, liszttel és egy csomag vaníliás cukorral elkezdjük főzni, majd hozzáadjuk a feloldott zselatint és a kókuszreszeléket. A zselatint előzetesen egy kevés tejben feloldjuk, hogy simán belekeverhessük.

Amikor a massza besűrűsödött, egy folpackkal kibélelt őzgerincformába nyomkodjuk, úgy, hogy a massza az oldalaira is kerüljön, és maradjon belőle a tetejére.

Fekete rész

40 dkg kekszet apróra törünk. Vizet, cukrot, kakaót és margarint összefőzünk 5 percig, majd ezt ráöntjük a kekszre, és alaposan összekeverjük.

Összeállítás:

A kakaós keveréket ráöntjük a fehér masszára, majd a maradék kókuszos krémet a tetejére kenjük. Hűtőbe tesszük, és másnap szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kekszes-kokuszos-ozgerinc/