Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémes sütik

Kekszes krémes

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A piskótalapokhoz 4 tojást robotgéppel 6-7 perc alatt habosra keverünk a cukorral. Ezután óvatosan beleforgatjuk a 4 evőkanál lisztet. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, és a masszát egyenletesen eloszlatjuk benne. 180 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A második piskótához a maradék 4 tojást a cukorral szintén habosra keverjük robotgéppel. Ezután 2 evőkanál lisztet […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
Beküldte: 2013.05.11.

Hozzávalók

Vaníliás krém

Csokis krém

Rétegek közé

Tetejére

Elkészítése

A piskótalapokhoz 4 tojást robotgéppel 6-7 perc alatt habosra keverünk a cukorral. Ezután óvatosan beleforgatjuk a 4 evőkanál lisztet. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, és a masszát egyenletesen eloszlatjuk benne. 180 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A második piskótához a maradék 4 tojást a cukorral szintén habosra keverjük robotgéppel. Ezután 2 evőkanál lisztet és 2 evőkanál kakaóport óvatosan belekeverünk. A masszát egy másik gáztepsibe simítjuk, majd ugyanúgy 180 °C-on tűpróbáig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

A krémek elkészítéséhez a vaníliás és csokis pudingporokat külön-külön elkeverjük a cukorral és a tejjel, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A zselatint fél dl vízben elkeverjük, és addig melegítjük, amíg teljesen fel nem oldódik, majd még melegen hozzáadjuk a kész pudingokhoz. A habtejszínt kemény habbá verjük, és amikor a pudingok langyosra hűltek, óvatosan beleforgatjuk őket.

Az összeállításhoz alulra helyezzük a sárga piskótát, majd egyenletesen rákenjük a csokis krémet. A krém tetejét vajas keksszel kirakjuk, amelyet ízlés szerint meglocsolhatunk kávéval vagy csokilikőrrel. A keksz tetejére simítjuk a vaníliás krémet, majd a csokis piskótalappal zárjuk.

A tetejét felvert tejszínhabbal kenjük meg, és reszelt csokoládéval díszítjük. Szeletelés előtt a süteményt legalább 3-4 órára hűtőbe tesszük, hogy a keksz megpuhuljon és az ízek összeérjenek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is