Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kekszes krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaópor

Vaníliás krém

  • 7 dl tej
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 evőkanál zselatin
  • 0,5 dl víz
  • 3 dl habtejszín
  • cukor (ízlés szerint )

Csokis krém

  • 2 csomag csokoládéízű pudingpor
  • 7 dl tej
  • 1 evőkanál zselatin
  • 0,5 dl víz
  • 3 dl habtejszín
  • cukor

Rétegek közé

  • vajas keksz

Tetejére

  • tejszínhab
  • reszelt csokoládé

Elkészítése

A piskótalapokhoz 4 tojást robotgéppel 6-7 perc alatt habosra keverünk a cukorral. Ezután óvatosan beleforgatjuk a 4 evőkanál lisztet. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, és a masszát egyenletesen eloszlatjuk benne. 180 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A második piskótához a maradék 4 tojást a cukorral szintén habosra keverjük robotgéppel. Ezután 2 evőkanál lisztet és 2 evőkanál kakaóport óvatosan belekeverünk. A masszát egy másik gáztepsibe simítjuk, majd ugyanúgy 180 °C-on tűpróbáig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

A krémek elkészítéséhez a vaníliás és csokis pudingporokat külön-külön elkeverjük a cukorral és a tejjel, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A zselatint fél dl vízben elkeverjük, és addig melegítjük, amíg teljesen fel nem oldódik, majd még melegen hozzáadjuk a kész pudingokhoz. A habtejszínt kemény habbá verjük, és amikor a pudingok langyosra hűltek, óvatosan beleforgatjuk őket.

Az összeállításhoz alulra helyezzük a sárga piskótát, majd egyenletesen rákenjük a csokis krémet. A krém tetejét vajas keksszel kirakjuk, amelyet ízlés szerint meglocsolhatunk kávéval vagy csokilikőrrel. A keksz tetejére simítjuk a vaníliás krémet, majd a csokis piskótalappal zárjuk.

A tetejét felvert tejszínhabbal kenjük meg, és reszelt csokoládéval díszítjük. Szeletelés előtt a süteményt legalább 3-4 órára hűtőbe tesszük, hogy a keksz megpuhuljon és az ízek összeérjenek.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kekszes-kremes-4/