Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kekszes-málnakrémes piskóta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A piskótához

  • 5 db tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 13 dkg liszt
  • 1-2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál kakaópor
  • késhegynyi sütőpor

A málnakrémhez

  • kb 500 g málna (fagyasztott vagy friss)
  • cukor
  • 2-3 evőkanál finomliszt
  • 2 dl habtejszín

A puncs krémhez

  • 1 csomag puncsízű pudingpor
  • 4 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 10 dkg vaj (vagy margarin)

További hozzávalók

  • háztartási keksz
  • 1 tábla étbevonó
Kekszes-málnakrémes piskóta

Elkészítése

Piskóta elkészítése:

Az egész tojásokat a cukorral habosra verjük robotgéppel, majd hozzáadjuk az olajat és a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet is. Ezt tovább keverjük robotgéppel, amíg a massza egységes és sima lesz. A masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni.

Pudingos krém elkészítése:

A pudingport a szokásos módon elkészítjük, de 4 dl tejjel. Amikor a puding megfőtt, hagyjuk teljesen kihűlni. Miután kihűlt, robotgéppel belekeverjük a vajat, hogy egy sima, krémes állagot kapjunk.

Málnakrém elkészítése:

A málnát ízlés szerinti mennyiségű cukorral összemelegítjük. Közben a lisztet elkeverjük a habtejszínnel, majd ezt a málnás keverékhez öntjük, és folyamatosan kavargatjuk, amíg a krém be nem sűrűsödik. Miután elkészült, hagyjuk kihűlni.

Sütemény összeállítása:

Amikor a piskóta teljesen kihűlt, rákenjük a pudingos krémet. Erre egy réteg háztartási kekszet helyezünk. A kekszrétegre kenjük a kihűlt málnás krémet, majd ismét egy réteg háztartási kekszet helyezünk a tetejére.

Csokoládé bevonat:

A tetejére olajjal gőz fölött felolvasztott csokoládét öntünk, és egyenletesen elsimítjuk.

A kész süteményt pár órára vagy akár egy egész éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek és a keksz megpuhuljon.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kekszes-malnakremes-piskota/