Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kekszes-mogyorókrémes kocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 5 tojásfehérje
  • 100 g cukor
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 110 g darált dió vagy más olajos mag

Középső réteg

  • 2 evőkanál mogyorókrém
  • 250 g vajas vagy háztartási keksz
  • tej a mártogatáshoz

Krém

  • 5 tojássárgája
  • 5 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 700 ml tej
  • 125 g szobahőmérsékletű margarin

Tetejére

  • 300 ml habtejszín

Elkészítése

A tepsit ( 27*30 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá felverjük, majd hozzáadjuk a diót, lisztet és a sütőport, majd kézi habverővel óvatosan, körkörös mozdulatokkal beledolgozzuk.

A masszát belesimítjuk a tepsibe, majd 15-20 perc alatt megsütjük.

A lapra langyosan rákenjük a mogyorókrémet, majd a tejben megmártott keksszel kitesszük a tetejét.

A krémhez a pudingporokat, cukrot és tojássárgákat csomómentesen elkeverjük a tejben, majd sűrűre főzzük. Langyosan hozzáadjuk a margarint, jól kihabosítjuk, majd a sütire öntjük és elsimítjuk. Hűtőbe tesszük, ameddig teljesen ki nem hűl.

Amikor a puding megszilárdult a sütin és kihűlt, akkor a tetejére simítjuk a tehszínhabot és ízlés szerint dekoráljuk, majd szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kekszes-mogyorokremes-kocka/