Tészta:
A dióba belekeverjük a lisztet és a sütőport.
A fehérjéket a cukorral kemény habbá felverjük, majd beleszórjuk a diós keveréket és lazán, óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk. Vigyázzunk, hogy a habot ne törjük össze.
A tepsit (30*35 cm) sütőpapírral béleljük, belesimítjuk a masszát egyenletesen, majd 180 fokra melegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb 25-30 perc alatt készre sütjük.
Ha langyosra hűlt, lehúzzuk róla a papírt és kihűtjük.
Krém:
A tojássárgákat alaposan kikeverjük a cukorral, pudingporral és a liszttel, majd a tejet lassan hozzáadva, csomómentesre keverjük az egészet.
Állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Többször átkeverve langyosra hűtjük. Ha langyos, akkor hozzáadjuk a vajat és alaposan kihabosítjuk az egészet.
Összeállítás:
A krém felét rákenjük a lapra, majd rumba vagy rumaromás tejbe áztatott keksszel kitesszük a krémet. A csokit felolvasztjuk, majd a maradék krémbe belekeverjük és a kekszek tetején elsimítjuk.
Kókuszreszelékkel vagy reszelt fehér csokival megszórjuk és pár óra múlva vagy másnap szeletelve tálaljuk.