Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kekszes, réteges sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta:

  • 7 tojásfehérje
  • 15 dkg darált dió
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg porcukor

Krém:

  • 7 tojássárgája
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 6 dl tej
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg vajas keksz (kb)
  • 1 dl tej
  • 0,5 üvegcse rumaroma (vagy rum ízlés szerint)
  • 15 dkg étcsokoládé

Tetejére

  • kókuszreszelék (vagy fehér csokoládé reszelve)

Elkészítése

Tészta:

A dióba belekeverjük a lisztet és a sütőport.

A fehérjéket a cukorral kemény habbá felverjük, majd beleszórjuk a diós keveréket és lazán, óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk. Vigyázzunk, hogy a habot ne törjük össze.

A tepsit (30*35 cm) sütőpapírral béleljük, belesimítjuk a masszát egyenletesen, majd 180 fokra melegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb 25-30 perc alatt készre sütjük.

Ha langyosra hűlt, lehúzzuk róla a papírt és kihűtjük.

Krém:

A tojássárgákat alaposan kikeverjük a cukorral, pudingporral és a liszttel, majd a tejet lassan hozzáadva, csomómentesre keverjük az egészet.

Állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Többször átkeverve langyosra hűtjük. Ha langyos, akkor hozzáadjuk a vajat és alaposan kihabosítjuk az egészet.

Összeállítás:

A krém felét rákenjük a lapra, majd rumba vagy rumaromás tejbe áztatott keksszel kitesszük a krémet. A csokit felolvasztjuk, majd a maradék krémbe belekeverjük és a kekszek tetején elsimítjuk.

Kókuszreszelékkel vagy reszelt fehér csokival megszórjuk és pár óra múlva vagy másnap szeletelve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kekszes-reteges-sutemeny/