Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A kelt almásrétes a hagyományos rétes kelt tésztás változata, amely puha, illatos és tartalmas sütemény. Fahéjas-almás tölteléke miatt igazi klasszikus őszi édesség, de bármikor elkészíthető.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Ilcsi konyha
Beküldte: 2013.09.22.

Tészta

Töltelék

Kenéshez

Elkészítése

Tészta

A langyos tejbe keverjük a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk az élesztős tejet, a tojást, a sót és végül az olajat. Alaposan kidolgozzuk a tésztát, majd langyos helyen kb. 30 percig kelesztjük.

Töltelék

Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, majd a levét kinyomkodjuk. Fahéjjal és ízlés szerinti cukorral ízesítjük.

Formázás és sütés

A megkelt tésztát három részre osztjuk, és mindegyiket kb. 33×25 cm-es téglalappá nyújtjuk. A hosszabbik oldal közepére halmozzuk az almatölteléket. A széleket 2 cm-enként bevagdossuk, majd felváltva ráhajtogatjuk a csíkokat, hogy befedjék a tölteléket. A tetejét tojássárgájával megkenjük.

Előmelegített sütőben, 175 °C-on kb. 30 percig sütjük, amíg szép aranybarna lesz.

Tipp

Az almát ízesíthetjük kevés reszelt citromhéjjal vagy darált dióval is. Ha édesebb süteményt szeretnénk, a tetejét megszórhatjuk porcukorral tálalás előtt.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Ilcsi konyha
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is