Elkészítése
Tészta
A langyos tejbe keverjük a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk az élesztős tejet, a tojást, a sót és végül az olajat. Alaposan kidolgozzuk a tésztát, majd langyos helyen kb. 30 percig kelesztjük.
Töltelék
Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, majd a levét kinyomkodjuk. Fahéjjal és ízlés szerinti cukorral ízesítjük.
Formázás és sütés
A megkelt tésztát három részre osztjuk, és mindegyiket kb. 33×25 cm-es téglalappá nyújtjuk. A hosszabbik oldal közepére halmozzuk az almatölteléket. A széleket 2 cm-enként bevagdossuk, majd felváltva ráhajtogatjuk a csíkokat, hogy befedjék a tölteléket. A tetejét tojássárgájával megkenjük.
Előmelegített sütőben, 175 °C-on kb. 30 percig sütjük, amíg szép aranybarna lesz.
Tipp
Az almát ízesíthetjük kevés reszelt citromhéjjal vagy darált dióval is. Ha édesebb süteményt szeretnénk, a tetejét megszórhatjuk porcukorral tálalás előtt.

