Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kelt rózsa muffin recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta:

  • 60 dkg finomliszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 evőkanál cukor
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1 evőkanál méz
  • 1 tojás
  • csipet só
  • lekvár

Töltelék:

  • lekvár

Elkészítése

A langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot és tésztát gyúrunk belőle, majd kb 10-15 percig dagaztjuk.

Letakarva duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát kissé átgyúrjuk, majd kb 3 mm vastagra nyújtjuk. Köröket szaggatunk a tésztából, nagyjából 10-12 cm átmérőjűeket.

1 rózsához 4 korongot szúrunk ki. A közepére tesszük az ízlés szerinti lekvárt és félbe hajtjuk. Egymás mellé illesztjük a 4 félholdat és feltekerjük.

Olajjal kikent muffin formába tesszük és megsütjük 200 fokon.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kelt-rozsa-muffin/