Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kelt szívecske recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 2 dkg friss élesztő
  • 2 dl tej
  • 4 dkg cukor
  • 40 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 5 dkg vaj
  • csipet só
  • 2 dkg friss élesztő
  • 2 dl tej
  • 4 dkg cukor
  • 40 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 5 dkg vaj
  • csipet só

Locsoláshoz

  • 1 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor

Töltelék

  • cukrozott kakaópor
  • vaj (olvasztva)
  • cukrozott kakaópor
  • vaj (olvasztva)

Elkészítése

Kelt tésztát készítünk: a tészta hozzávalóit bedagaszjuk, majd kelesztjük kb 45 percig letakarva.

Ezután a megkelt tészta negyed részéből megformázzuk a szívecskéket. A tésztát vékonyra, téglalap alakúra kinyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal, rászórjuk a kakaót, feltekerjük és szív alakúra formázzuk.

A maradék tésztát kinyújtjuk, olvasztott vajjal meglocsolljuk, kakaóporral megszórjuk és feltekerjük. 2 ujjnyi széles csigákra vágjuk és a szívecskék mellé tesszük a sütőpapírral bélelt tepsibe és előmelegített 180 fokos sütőben megsütjük kb 20-25 perc alatt.

Amikor elkezd színt kapni, akkor megkenjük a vaníliás tejjel, majd visszatoljuk még 5 percre és kész is vagyunk.

Porcukorral megszórva vagy vanília pudinggal kínálhatjuk.

Jó sütizést mindenkinek!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kelt-szivecske/