Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Képviselőfánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:
Égetett tészta:

  • 10 dkg vaj
  • 10 ek víz
  • 10 dkg liszt
  • 4 egész tojás

Vaníliakrém:

  • 5 tojás
  • 6 dl tej
  • 10 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor

Ízlés szerint tejszínhabbal vagy anélkül

Elkészítése:

A vajat a vízzel felforraljuk, majd bele tesszük a lisztet és kevergetve sűrűre főzzük.

A tűzről levéve egyenként bele ütjük a 4 tojást, jól elkeverjük és habzsákba töltjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire halmocskákat nyomunk (nagyobbat, mint a profiterolhoz), vízzel jól megspricceljük a halmocskákat, majd forró sütőben megsütjük. (kb.200-210 fok)

A sütő ajtaját ne nyissuk ki közben!

Amikor megsültek, levágunk egy kis kalapot mindegyik kis halomról és belül ilyen szépen lyukasak lesznek…vagy ha nem, akkor a kis belsejét kiskanállal kiszedjük.

Vaníliakrém:

A tojások fehérjét a cukor 2/3-ával kemény habbá verjük.

A tej 2/3-át a vaníliával feltesszük forrni, a tojássárgájákat elkeverjük a maradék cukorral, a hideg tejjel és a liszttel, majd hozzá a forró vaníliás tej, amit a tűzre visszatéve sűrűre főzünk.
Mikor még forró, hozzákeverjük a fehérjét.

A kész krémet habzsákba töltjük és megtöltjük szépen a kis gömböcskéket. Ha szeretjük a tejszínt – márpedig miért is ne szeretnénk-, akkor felverünk egy kis adagot és szintén habzsákból kicsit nyomunk mindegyik vanília krémre, majd vissza helyezzük a tetejükre a kis sipkájukat.

Hűtsük le, hagyjuk egy kicsit állni, hogy összeérjenek az ízek!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kepviselofank-11/