Hozzávalók:
Tészta:
- 2 dl víz
- 10 dkg zsír
- 20 dkg liszt
- 5 tojás
Krém:
- 3 tojás
- 6 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 3,5 dl tej
Elkészítése:
Tészta készítése:
A vizet a zsírral forraljuk fel. Ha a zsír elolvadt benne, hozzáadjuk a lisztet, és fakanállal addig kavarjuk, míg összeáll, és elválik az edény falától. A tűzről levéve még forrón adjunk hozzá 5 egész tojást, mindegyik tojással külön-külön jól keverjük el. Hagyjuk kihűlni.
Sütőpapírral bélelt tepsire diónyi halmokat teszünk, és előmelegített, 180 fokos sütőben 10-15 percig süssük úgy, hogy ne nyissuk ki az ajtaját. Utána lassú, csendes tűznél süssük szép aranybarnára.
Krém készítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral kihabosítjuk, hozzákeverjük a lisztet, és óvatosan felengedjük a tejjel. Sűrű krémmé főzzük. Közben a tojásfehérjékből kemény habot verünk egy csipet sóval. A forró krémbe óvatosan beleforgatjuk.
A kisült, és kihűlt fánkok tetejét levágjuk, középen megtöltjük a krémmel, visszatesszük a kalapjukat, és porcukorral meghintjük.
[box style=”info”]Felvert tejszínt is tehetünk a sárga krém tetejére.[/box]