Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Hozzávalók a tésztához: 1,5 dl víz 1,5 dl étolaj csipet só 1 csomag vaníliás cukor 15 dkg liszt 4 nagy tojás A vaníliakrémhez 7 db tojás 8 dl tej 150 g finomliszt 200 g cukor 3 csomag vaníliás cukor (vagy fél vaníliarúd) 4 dl habtejszín A díszítéshez 2 tk porcukor 5 dkg olvasztott csokoládé […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2017.04.25.

Elkészítése

Hozzávalók:

Hozzávalók a tésztához:

  • 1,5 dl víz
  • 1,5 dl étolaj
  • csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg liszt
  • 4 nagy tojás

A vaníliakrémhez

  • 7 db tojás
  • 8 dl tej
  • 150 g finomliszt
  • 200 g cukor
  • 3 csomag vaníliás cukor (vagy fél vaníliarúd)
  • 4 dl habtejszín

A díszítéshez

  • 2 tk porcukor
  • 5 dkg olvasztott csokoládé


Elkészítése:

A tűzhelyt bekapcsolom 220 fokra.

A vizet, az étolajat, a sót, a vaníliás cukrot egy fazékban felforralom, majd lehúzom a tűzről és bele keverem a lisztet.

Visszateszem a tűzre, majd addig keverem, amíg elválik a tészta az edény falától.

Langyosra hűtöm, majd egyenként belekeverem elektromos keverőgéppel a tojásokat.

Addig keverem, míg jó fényes lesz a tészta.

Ezután habzsákba töltöm és sütőpapírral fedett tepsire gömbölyű alakban viszem fel a tésztát.

A fánkot és a sütőpapírt is lespriccelem vízzel.

Mehet a sütőbe, 1/2 óráig nem nyithatjuk ki a sütő ajtaját, mert különben összeesik a fánk.

A hőfokot 205 fokra vissza vesszük és készre sütjük.

A sütő ajtaját résnyire kitámasztjuk, hagyjuk a fánkokat kihűlni és száradni.

A kalapjukat levágjuk és a belsejében lévő hártyát kikaparjuk.

Krém készítés:

Először vízgőz felett felverjük a tojásfehérjéket a cukor 2/3 részével.

A lisztet kevés tejjel és a tojássárgájával simára keverjük.

A maradék tejet a vaníliás cukorral felforraljuk egy nagy lábasban és kikevert tojássárgás masszát bele csurgatjuk, majd sűrűre felfőzzük.

Ezután apránként szép lazán hozzá keverjük a tojásfehérje habot. A tejszínt keményre verjük.

Először a vaníliás krémmel töltjük a fánkokat,majd rá a tejszín és a fánk kalapja.

Porcukorral enyhén meghintjük.

Fánkok felét olvasztott csokoládéval kentem le.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is