Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Képviselőfánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta:

  • 5 tojás
  • 20 dkg finomliszt
  • 10 dkg zsír
  • 5 dkg vaj
  • 3,5 dl víz
  • csipet só
  • 1 evőkanál porcukor

Krém:

  • 5 tojás
  • 10 dkg finomliszt
  • 6 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl habtejszín
  • csipet só

Elkészítése

A vizet felforraljuk a sóval, cukorral és a zsiradékokkal. Akkor jó, amikor a zsiradék teljesen elolvad a vízben.

Apránként hozzáadjuk a lisztet és addig keverjük, amíg a tészta el nem válik az edény aljáról és az oldaláról, ezután langyosra hűtjük.

A tojásokat felverjük és kis adagokban beledolgozzuk a lisztes masszába és jó alaposan, fényesre keverjük.

Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral és habzsák-csillagcső segítségével diónál nagyon halmokat nyomunk kicsit távolabb egymástól.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük és 20 percig sütjük ezen a hőfokon. Ekkor a tészta megemelkedik. A sütő ajtaját tilos kinyitni, mert a tésztánk összeesik.

20 perc után vissza vesszük a hőfokot 150 fokra és még tovább sütjük 20-25 percig. Ekkor lesz jó ropogós a tészta.

Kicsit hagyjuk hűlni, majd vágjuk le a fánkok kalapját.

Először verjük fel a tojásfehérjéket a csipet sóval.

A lisztet kevés tejjel, tojássárgákkal, cukorral simára keverjük. A maradék tejet a vaníliás cukorral felforraljuk egy nagyobb lábasban és a kikevert tojássárgás masszát belecsurgatjuk, majd sűrűre főzzük.

Ezután apránként, lazán hozzákeverjük a tojásfehérje habot és még 1-2 percig főzzük a krémmel együtt.

A habtejszínt keményre verjük.

Először a vaníliás krémmel töltjük a fánkokat, majd rá a habtejszín és a tetejére jön a fánk kalapja. Végül szórjuk meg a porcukorral!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kepviselofank-22/