Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Képviselőfánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Égetett tészta:

  • 200 ml víz
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg finomliszt
  • csipet cukor
  • csipet só

Vaníliás krém:

  • 0,5 liter tej
  • 4 tojás
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 150 g cukor

Hab:

  • 350 ml habtejszín
  • 1 evőkanál porcukor

Elkészítése

Tészta:

A vizet a sóval és a cukorral felforraljuk, majd belerakjuk a vajat és addig keverjük, amíg a vaj el nem olvad.

Ekkor levesszük a tűzről és hozzáadjuk a lisztet, majd visszatesszük a tűzre és addig főzzük amíg el nem válik az edény oldalától.

Ekkor ismét levesszük a tűzről és egyesével beleütjük a tojásokat és eldolgozzuk benne.

A sütőt előmelegítjük 190 fokra.

A tésztát habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire kis halmokat nyomunk belőle. Kb 20-25 perc alatt készre sütjük.

Amint kisűltek a fánkok, a tetejüket egy éleskéssel levágjuk és hagyjuk kihűlni.

Krém:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz keverjük a tej és cukor felét, a pudingport, a vaníliás cukrot, majd csomómentesre keverjük.

A tej másik felét elkezdjük forralni, majd hozzáöntjük a tojássárgás masszát és folyamatos kevergetés közben addig főzzük, míg be nem sűrűsödik.

A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd a még forró pudingos krémhez adjuk. Hagyjuk kihűlni, mielőtt megtöltennénk a fánkokat.

Összeállítás:

A tejszint a porcukorral kemény habbá verjük. Amikor minden kihűlt, betölthetjük a fánkokat. Alulra a vaníliás krém kerül, majd a tetejére a tejszinhab, végül a fánkok kalapja.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kepviselofank-23/