Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Képviselőfánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 1 dl víz
  • 10 dkg sertészsír
  • 10 dkg finomliszt
  • 3 tojás
  • csipet só
  • csipet cukor

Krém

  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 6 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 10 dkg margarin
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 csomag vaníliás cukor

Tetejére

  • porcukor

Elkészítése

Egy edényben felforraljuk a vizet, ezután hozzáadjuk a zsírt. Ha gyöngyözik, akkor hozzáadjuk az átszítált a lisztet és a tűzön addig keverjük, amíg a tészta az edény falától elválik, ez pár percet vesz igénybe. A tűzről levéve amint langyosra hűlt, egyenként hozzákeverjük a tojásokat és jól kidolgozzuk a tésztát.

Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, akár teáskanállal vagy habzsákkal kb 6 cm távolságra halmokat rakunk, majd előmelegített sütőben kb 35-40 perc alatt készre sütjük. 15-20 percig teljes lángon sütjük és a sütőt nem nyitogatjuk, mivel a fánkok abban az esetben összeesnek. A megsült tésztát kihűtjük, majd éles késsel félbevágjuk és a közepét kiszedjük.

A krémhez a pudingokat a kétféle cukorral összekeverjük, apránként hozzáadjuk a tejet, majd sűrű krémmé főzzük. Még melegen belekeverjük a margarint és kihűtjük.

A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük.

A krémet habzsákba töltjük, majd a fánkokat megtöltjük először a pudingos krémmel, majd a tejszínnel.

Tálaláskor tetejét porcukorral megszórva kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kepviselofank-26/