Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Képviselőfánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg margarin
  • 2 dl víz
  • 2 evőkanál cukor
  • 3 tojás

Töltelék

  • 250 ml cukrászhab
  • 0,5 csomag habfixáló
  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 4 evőkanál cukor

Elkészítése

A vizet felforraljuk és hozzáadjuk a margarint, összeforraljuk, majd hozzáadjuk kanalanként a lisztet és addig főzzük/égetjük a tésztát, ameddig az el nem válik az edény falától.

Ezután a masszát kihűtjük, majd egyenként robotgép segítségével hozzádolgozzuk a tojásokat.

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe kétkanál segítségével apró gombócokat formázunk a masszából.

A tésztát forró sütőbe toljuk és először magas hőfokon sütjük, majd később alacsony hőfokon szárítjuk.

A szépen felfújódott és megsült fánkokat még melegen kettévágjuk.

A pudingport a cukorral összekavarjuk, majd óvatosan hozzáadjuk a tejet és készre főzzük.

A pudingot miután kihűtöttük belekanalazzuk a fánkok alsó részébe. A cukrászhabot a habfixálóval felverjük és a pudingok tetejére kanalazzuk. Ezután ráhelyezzük a fánkok tetejét és porcukorral díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kepviselofank-27/