A vizet, zsírt, sót egy edényben felforraljuk és hozzáöntjük a liszteket. Egy fakanállal addig kavarjuk, amíg összeáll.
A tűzről levéve, még melegen hozzákeverjük egyenként a tojásokat robotgéppel. Mindegyik tojással jól elkeverjük.
Ezután habzsákba töltjük a masszát és sütőpapírral bélelt tepsibe, gömbölyű halmocskákat nyomunk a tésztából.
Előmelegített sütőben kb 220 C°-on, 15-20 percig sütjük. A sütő ajtaját nem szabad kinyitni, mert különben összeesik a tészta. 15-20 perc elteltével visszavesszük a hőfokot kb 200 C°-ra és kb 10 perc alatt készre sütjük.
Sütés után a fánkok tetejét levágjuk és ha marad a belsejében hártyaszerű réteg, azt kiszedjük.
A krémhez 15 dkg cukrot a vaníliás pudingporral összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejet és folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük.
A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd kis adagokban óvatosan hozzákeverjük a még meleg krémhez.
A krémet habzsákba szedjük és megtöltjük vele a fánkokat, majd rátesszük a tetejét. Porcukorral enyhén megszórhatjuk.
Tehettek a krémre még tejszínhabot. Én ezt kihagytam, mert hab nélkül jobban szeretjük.
Jó érvágyat kívánok hozzá!