Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Képviselőfánk egészségesebb változatban recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához:

  • 3,5 dl víz
  • 10 dkg zsír
  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 10 dkg teljeskiőrlésű búzaliszt
  • 5 tojás
  • csipet só

Vanília krémhez:

  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • 20 dkg cukor
  • 5 tojásfehérje

Elkészítése

A vizet, zsírt, sót egy edényben felforraljuk és hozzáöntjük a liszteket. Egy fakanállal addig kavarjuk, amíg összeáll.

A tűzről levéve, még melegen hozzákeverjük egyenként a tojásokat robotgéppel. Mindegyik tojással jól elkeverjük.

Ezután habzsákba töltjük a masszát és sütőpapírral bélelt tepsibe, gömbölyű halmocskákat nyomunk a tésztából.

Előmelegített sütőben kb 220 C°-on, 15-20 percig sütjük. A sütő ajtaját nem szabad kinyitni, mert különben összeesik a tészta. 15-20 perc elteltével visszavesszük a hőfokot kb 200 C°-ra és kb 10 perc alatt készre sütjük.

Sütés után a fánkok tetejét levágjuk és ha marad a belsejében hártyaszerű réteg, azt kiszedjük.

A krémhez 15 dkg cukrot a vaníliás pudingporral összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejet és folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük.

A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd kis adagokban óvatosan hozzákeverjük a még meleg krémhez.

A krémet habzsákba szedjük és megtöltjük vele a fánkokat, majd rátesszük a tetejét. Porcukorral enyhén megszórhatjuk.

Tehettek a krémre még tejszínhabot. Én ezt kihagytam, mert hab nélkül jobban szeretjük.

Jó érvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kepviselofank-egeszsegesebb-valtozatban/