Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gesztenyés sütik

Sütemény receptek

Képviselőfánk gesztenyés krémmel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sütőt bekapcsoljuk 220 fokra. A vizet, étolajat, sót, vaníliás cukrot egy fazékban felforraljuk, lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a lisztet, majd visszatesszük a tűzhelyre és addig keverjük, amíg elválik a tészta az edény falától. Közben kevergetjük, langyosra hűtjük, majd egyenként belekeverjük robotgéppel a tojásokat. Addig keverjük, amíg fényes lesz a tészta. Ezután habzsákba töltjük és […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2019.11.27.

A tésztához

A krémhez

A kalapok kenéséhez

Elkészítése

A sütőt bekapcsoljuk 220 fokra.

A vizet, étolajat, sót, vaníliás cukrot egy fazékban felforraljuk, lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a lisztet, majd visszatesszük a tűzhelyre és addig keverjük, amíg elválik a tészta az edény falától.

Közben kevergetjük, langyosra hűtjük, majd egyenként belekeverjük robotgéppel a tojásokat. Addig keverjük, amíg fényes lesz a tészta.

Ezután habzsákba töltjük és sütőpapírral fedett tepsire gömbölyű alakban felvisszük a tésztát.

A fánkokat és a sütőpapírt is lespricceljük vízzel. Mehet a sütőbe, 1/2 óráig nem nyithatjuk ki a sütő ajtaját, mert különben összeesik a fánk.

A hőfokot 10 perc után 205 fokra visszavesszük és készre sütjük. Menet közben betakartam alufóliával,hogy meg ne égjen a teteje.

A sütő ajtaját résnyire kitámasztjuk, így hagyjuk a fánkokat kihűlni, száradni. Jó ropogós tészta lett.

A kalapjukat levágjuk, ha van benne hártya, akkor eltávolítjuk.

A krémhez a pudingport a tejjel, cukorral felfőzzük, majd kihűtjük. Ezután hozzákeverjük a vajat, ruaromát és a gesztenyemasszát. Az egészet habosra keverjük.

A tejszínt kemény habbá verjük.

A csokit az olajjal mikróban felolvasztjuk és simára keverjük. A fánkok kalapját az olvasztott csokiba mártjuk és félretesszük száradni.

A fánkok alját egyenként betöltjük krémmel, majd a krém tetejére tejszínhab kerül. Rátesszük a csokis kalapokat.

Jól lehűtjük és fogyaszthatjuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is