Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Képviselőfánk süti recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 45 dkg finomliszt
  • 7,5 dl tej
  • 36 dkg vaj
  • 6 tojás

Krémhez

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 4,5 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 250 ml habtejszín
  • 1 csomag habfixáló

Elkészítése

Tészta:

A tejet felforraljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a lisztet és addig keverjük, amíg a tészta össze nem áll és el nem válik az edény falától.

Ekkor levesszük a tűzről, robotgéppel elkezdjük keverni, hogy kicsit hűljön, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat és mindegyiket jól eldolgozzuk a masszában.

A tésztát 3 részre osztjuk.

Az egyik felét belesimítjuk a sütőpapíros tepsibe (35*27 cm), majd 180 fokon kb 15-20 perc alatt készre sütjük. A maradék tésztát felezzük el és süssünk még egy lapot.

A megmaradt tésztát töltsük habzsákba és kis fánkocskákat nyomjunk sütőpapíros tepsire, majd ezeket is süssük készre. Ha nem szeretnénk fánkokat sütni, akkor a tésztából elég két adagot keverni!

Krém:

A krémhez a tejben elkeverjüka pudingport és a cukrot, majd sűrűre főzzük. Folpackkal letakarva hagyjuk kihűlni.

A tejszínhabot a habfixálóval keményre felverjük, majd a kihűlt pudingba forgatjuk.

Összeállítás:

A kész krém kb 3/4-ét a lapok közé töltjük. Keveset kenünk a tetejére, majd a maradékot a fánkokba töltjük. Először levágjuk a tetejüket, megtöltjük a krémmel, majd visszatesszük a kalapjukat.

A kész fánkokat a süti tetején elrendezzük. Akár kevés olvasztott csokival is meglocsolhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kepviselofank-suti/