A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, majd három részre osztjuk. A tésztalapokat közepes méretű tepsi hátulján sütjük meg 180 fokos sütőben (légkeveréses sütőben is lehet). Közben a pudingport 6 dl tejben megfőzzük, és a margarint a cukorral habosra kikeverjük. A kihűlt pudingot kanalanként hozzáadjuk a vajas keverékhez, és alaposan összedolgozzuk, hogy szép sima krémet kapjunk.
Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, majd ízlés szerint cukorral és fahéjjal ízesítjük. Saját levében megdinszteljük, amíg puha nem lesz. Ha a krém és az alma is kihűlt, elkezdjük összeállítani a süteményt.
Az első lapot megkenjük a krém felével, majd rákenjük a dinsztelt alma felét. Erre ráhelyezzük a második lapot, amit ismét megkenünk a maradék krémmel, és a maradék almát is rákenjük. Végül a harmadik lapot ráfordítjuk a tetejére.
A két tábla csokoládét megolvasztjuk, és a sütemény tetejére kenjük egyenletesen. Tálaláskor tejszínhabbal díszíthetjük.
Sztori:
Ezt a süteményt egy kedves vidéki néninél kóstoltuk először, és azóta is a család nagy kedvence. Az egyszerű elkészítése és a finom ízei miatt szívesen fogyasztjuk.