Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Két emelet boldogság recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

T

  • 60 dkg finomliszt
  • 20 dkg zsír (vagy margarin )
  • 20 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál tejföl

Krém

  • 2 csomag tejszínízű pudingpor
  • 6 dl tej
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin

Töltelék a krém mellé

  • 1,5 kg alma
  • fahéj

Díszítés

  • 2 tábla csokoládé
Két emelet boldogság

Elkészítése

A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, majd három részre osztjuk. A tésztalapokat közepes méretű tepsi hátulján sütjük meg 180 fokos sütőben (légkeveréses sütőben is lehet). Közben a pudingport 6 dl tejben megfőzzük, és a margarint a cukorral habosra kikeverjük. A kihűlt pudingot kanalanként hozzáadjuk a vajas keverékhez, és alaposan összedolgozzuk, hogy szép sima krémet kapjunk.

Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, majd ízlés szerint cukorral és fahéjjal ízesítjük. Saját levében megdinszteljük, amíg puha nem lesz. Ha a krém és az alma is kihűlt, elkezdjük összeállítani a süteményt.

Az első lapot megkenjük a krém felével, majd rákenjük a dinsztelt alma felét. Erre ráhelyezzük a második lapot, amit ismét megkenünk a maradék krémmel, és a maradék almát is rákenjük. Végül a harmadik lapot ráfordítjuk a tetejére.

A két tábla csokoládét megolvasztjuk, és a sütemény tetejére kenjük egyenletesen. Tálaláskor tejszínhabbal díszíthetjük.

Sztori:

Ezt a süteményt egy kedves vidéki néninél kóstoltuk először, és azóta is a család nagy kedvence. Az egyszerű elkészítése és a finom ízei miatt szívesen fogyasztjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/ket-emelet-boldogsag-2/