Tészta elkészítése
A lisztet elkeverjük a sütőporral, cukorral, vaníliás cukorral és a sóval. Belemorzsoljuk a margarint, majd hozzáadunk 2 egész tojást. Jól eldolgozzuk a masszát, és 2 cipóra osztjuk. Az egyik cipóba belekeverjük a fahéjat, a másikba a kakaóport. A kapott cipókat mélyhűtőbe tesszük 30-40 percre, hogy kicsit megdermedjenek.
Rétegezés és formázás
A cipókat egyforma vastag lapokra kinyújtjuk. Egy tojást összekeverünk egy pohárban, és kenőtollal megkenjük az egyik lap tetejét. Rásimítjuk a másik lapot, majd a kapott “szendvicset” elfelezzük, és az egyik fél tetejét ismét megkenjük tojással. Az így létrejött négy réteges tésztát akár tovább is felezhetjük, mindig a rétegek közé tojást kenve. A változatosság kedvéért az összeragasztott két lapot fel is tekerhetjük.
Újra a fagyasztóba tesszük a tésztát kb. 30-40 percre, vagy annyi időre, hogy éles, száraz késsel gond nélkül 1-1,5 cm vastagra szeletelhessük.
Sütés
A kapott szeleteket sütőpapírra fektetjük, helyet hagyva közöttük, hogy legyen helyük megnőni. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és kb. 20 percig sütjük.
Jó tanács: Ha egyszerre csak egy tepsivel dolgozunk, érdemes csak annyit szeletelni, amennyi elfér a tepsiben. A maradék tészta mehet vissza a fagyasztóba.