Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Két ízű pepita keksz recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5 kg liszt
  • 25 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 3 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 teáskanál fahéj
  • 2 teáskanál kakaó (nem instant )
  • csipet só
Két izű pepita keksz

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet elkeverjük a sütőporral, cukorral, vaníliás cukorral és a sóval. Belemorzsoljuk a margarint, majd hozzáadunk 2 egész tojást. Jól eldolgozzuk a masszát, és 2 cipóra osztjuk. Az egyik cipóba belekeverjük a fahéjat, a másikba a kakaóport. A kapott cipókat mélyhűtőbe tesszük 30-40 percre, hogy kicsit megdermedjenek.

Rétegezés és formázás

A cipókat egyforma vastag lapokra kinyújtjuk. Egy tojást összekeverünk egy pohárban, és kenőtollal megkenjük az egyik lap tetejét. Rásimítjuk a másik lapot, majd a kapott “szendvicset” elfelezzük, és az egyik fél tetejét ismét megkenjük tojással. Az így létrejött négy réteges tésztát akár tovább is felezhetjük, mindig a rétegek közé tojást kenve. A változatosság kedvéért az összeragasztott két lapot fel is tekerhetjük.

Újra a fagyasztóba tesszük a tésztát kb. 30-40 percre, vagy annyi időre, hogy éles, száraz késsel gond nélkül 1-1,5 cm vastagra szeletelhessük.

Sütés

A kapott szeleteket sütőpapírra fektetjük, helyet hagyva közöttük, hogy legyen helyük megnőni. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és kb. 20 percig sütjük.

Jó tanács: Ha egyszerre csak egy tepsivel dolgozunk, érdemes csak annyit szeletelni, amennyi elfér a tepsiben. A maradék tészta mehet vissza a fagyasztóba.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/ket-izu-pepita-keksz/