Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 pohár liszt (300 g) 1 tasak sütőpor (12 g) 3 nagyobb tojás 1 pohár cukor (200 g) 1 pohár joghurt (315 g) 0,5 pohár olaj (1,5 dl) 2 csapott ek cukrozatlan kakaópor 1 pohár eper (250 g) Elkészítése: Az epret alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk, (ha nagyobb szemek, akár ketté is vághatjuk) […]

Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
6 adag
Vass Laszlone
Beküldte: 2016.06.07.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 pohár liszt (300 g)
  • 1 tasak sütőpor (12 g)
  • 3 nagyobb tojás
  • 1 pohár cukor (200 g)
  • 1 pohár joghurt (315 g)
  • 0,5 pohár olaj (1,5 dl)
  • 2 csapott ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 pohár eper (250 g)


Elkészítése:

Az epret alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk, (ha nagyobb szemek, akár ketté is vághatjuk) és kicsit hagyjuk lecsöpögni. A sütőt előmelegítjük, a tepsit (38*22 cm) kibéleljük sütőpapírral.

A lisztet egy tálba mérjük, elkeverjük benne a sütőport.

A cukrot a tojásokkal a gépi habverő legnagyobb fokozatával 3-4 percig verjük. Majd hozzáadjuk a joghurtot és az olajat, legvégül a sütőporos lisztet.

Csomómentesre keverjük. A masszát két egyenlő részre osztjuk, majd az egyikhez keverjük a cukrozatlan kakaóport. A sütőpapíros tepsibe simítjuk a kakaós tésztát, majd rá a világos masszát.

Az apró epreket a süti tetejére szórjuk.

Sütőben 180 fokon alul-felülsütéssel 40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Ha kihűlt, egy éles késsel szépen szeletelhető. Porcukorral meghintve kínáljuk

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is