Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kevert almás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 40 dkg cukor
  • 2 dl olaj
  • 40 dkg alma (reszelve)
  • 10 dkg darált dió
  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 5 dkg mazsola

Elkészítése

A recept hozzávalóit egy nagy tálban alaposan összekeverjük, amíg sima, egynemű tésztát kapunk. Egy 25×35 cm-es tepsit kivajazunk és liszttel meghintünk, hogy a tészta ne ragadjon le.

A masszát a tepsibe öntjük, és egyenletesen elsimítjuk. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (a sütési idő általában 25-35 perc között változhat, attól függően, hogy milyen vastag a tészta).

Amikor a sütemény elkészült, hagyjuk kissé kihűlni, majd porcukorral bőségesen megszórjuk. Szeletelve tálaljuk. Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kevert-almas/