Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A margarint elmorzsoljuk a lisztben, miközben az élesztőt egy kevés cukros, langyos tejben felfuttatjuk. A margarinos liszthez hozzáadjuk a cukrot és a sót, majd a közepébe öntjük az élesztős tejet és a tojásokat. Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, amíg egynemű tésztát kapunk. Bár élesztős tésztáról van szó, kelesztésre nincs szükség, a sütés után finom, porhanyós lesz. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kelemen Jozsefne
Beküldte: 2013.02.26.

Tészta

Almás töltelék

Túrós töltelék

Meggyes töltelék

Elkészítése

A margarint elmorzsoljuk a lisztben, miközben az élesztőt egy kevés cukros, langyos tejben felfuttatjuk. A margarinos liszthez hozzáadjuk a cukrot és a sót, majd a közepébe öntjük az élesztős tejet és a tojásokat. Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, amíg egynemű tésztát kapunk. Bár élesztős tésztáról van szó, kelesztésre nincs szükség, a sütés után finom, porhanyós lesz.

A tésztát négy egyenlő részre osztjuk, és mindegyiket kb. 35×25 cm-es téglalappá nyújtjuk. A hosszabbik oldalak mentén a tésztát a szélektől számítva körülbelül egyharmadáig 2 centiméter széles csíkokra bevagdossuk. A tölteléket a tészta sima részén egyenletesen elosztjuk, majd a két oldalon lévő csíkokat – mintha hajat fonnánk – a töltelék felett áthajtjuk, hogy fonott hatást kapjunk.

A tésztát tojással megkenjük, majd előmelegített sütőben 175 fokon kb. 25 perc alatt aranyszínűre sütjük.

A töltelék hozzávalóit előzőleg külön-külön összekeverjük, majd a tésztákhoz használjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Kelemen Jozsefne
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is