A margarint elmorzsoljuk a lisztben, miközben az élesztőt egy kevés cukros, langyos tejben felfuttatjuk. A margarinos liszthez hozzáadjuk a cukrot és a sót, majd a közepébe öntjük az élesztős tejet és a tojásokat. Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, amíg egynemű tésztát kapunk. Bár élesztős tésztáról van szó, kelesztésre nincs szükség, a sütés után finom, porhanyós lesz.
A tésztát négy egyenlő részre osztjuk, és mindegyiket kb. 35×25 cm-es téglalappá nyújtjuk. A hosszabbik oldalak mentén a tésztát a szélektől számítva körülbelül egyharmadáig 2 centiméter széles csíkokra bevagdossuk. A tölteléket a tészta sima részén egyenletesen elosztjuk, majd a két oldalon lévő csíkokat – mintha hajat fonnánk – a töltelék felett áthajtjuk, hogy fonott hatást kapjunk.
A tésztát tojással megkenjük, majd előmelegített sütőben 175 fokon kb. 25 perc alatt aranyszínűre sütjük.
A töltelék hozzávalóit előzőleg külön-külön összekeverjük, majd a tésztákhoz használjuk.