Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kijevi krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 3 evőkanál tejföl
  • 20 dkg margarin
  • 4 db tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor

Habhoz

  • 4 db tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg darált dió

Krémhez

  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 0,5 liter tej
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg kristálycukor
Kijevi krémes

Elkészítése

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd három egyenlő részre osztjuk és kinyújtjuk őket. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a darált diót. A kinyújtott tésztalapokat megkenjük ezzel a diós habbal, majd egyforma nagyságúra kisütjük őket.

A krémhez a pudingport a cukorral együtt megfőzzük. Amikor a puding langyosra hűlt, hozzákeverjük a margarint, és az így elkészített krémmel töltjük meg a kihűlt lapokat.

A sütemény tetejére nem szükséges semmit tenni, mert a diós habos lap önmagában is mutatós, és így megőrzi az eredeti recept egyszerűségét. A süteményt érdemes másnap szeletelni, hogy az ízek összeérjenek és a tészta könnyebben vágható legyen.

Ha valaki vastagabb krémet szeretne, akkor másfél adagot készíthet a krémből, így gazdagabb lesz a sütemény tölteléke.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kijevi-kremes-2/