Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kijevi krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg margarin
  • 4 db tojássárgája
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg margarin
  • 4 db tojássárgája
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 csomag sütőpor

Diós hab

  • 4 db tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg darált dió
  • 4 db tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg darált dió

Krémhez

  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3 részre osztjuk, majd gáztepsi méretűre nyújtjuk. A tojás fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük és beleforgatjuk a darált diót. A lapokat megkenjük ezzel a krémmel és kisütjük a tepsi hátulján.

A krémhez a pudingot a cukorral megfőzzük és ha langyosra hűlt hozzákeverjük a margarint is. Ezzel a krémmel töltjük meg a kihűlt lapokat.

Tetejére nem tettem semmit, mert a diós, habos lap magában is mutatós és így az eredeti. Nagyon finom süti. Másnap szeletelhető.

Aki vastagabb krémmel szereti, akkor másfél adagban készítse a krémet.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kijevi-kremes/