Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Almás sütik

Kínai sült alma

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, majd nagyobb kockákra vagy 2-3 cm-es darabokra vágjuk. A tojássárgákat alaposan felverjük, majd az almakockákat a tojássárgába forgatjuk. Egyenként kivesszük, és minden darabot keményítőben is megforgatunk, hogy egyenletes bevonatot kapjanak. Egy serpenyőben közepesen forró olajban (kb. 170 °C) az almakockákat aranybarnára és ropogósra sütjük. Ha elkészültek, papírtörlőre tesszük őket, hogy […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
fruzsina22
Beküldte: 2013.04.09.

Hozzávalók

Sütéshez

Elkészítése

Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, majd nagyobb kockákra vagy 2-3 cm-es darabokra vágjuk.

A tojássárgákat alaposan felverjük, majd az almakockákat a tojássárgába forgatjuk. Egyenként kivesszük, és minden darabot keményítőben is megforgatunk, hogy egyenletes bevonatot kapjanak.

Egy serpenyőben közepesen forró olajban (kb. 170 °C) az almakockákat aranybarnára és ropogósra sütjük. Ha elkészültek, papírtörlőre tesszük őket, hogy a felesleges olajat felitassuk.

Egy kisebb lábasban 1 evőkanálnyi olajat felmelegítünk, hozzáadjuk a vizet és a cukrot. Lassú tűzön, folyamatos keverés mellett karamellizáljuk, amíg világos aranybarna színt kap.

A megsült almakockákat óvatosan beleforgatjuk a karamellbe, hogy minden darabot egyenletesen bevonjon. Egy tányérra tesszük, és hagyjuk kicsit hűlni.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Kínai Évszak: Tavasz Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
fruzsina22
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is