Elkészítése
Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, majd nagyobb kockákra vagy 2-3 cm-es darabokra vágjuk.
A tojássárgákat alaposan felverjük, majd az almakockákat a tojássárgába forgatjuk. Egyenként kivesszük, és minden darabot keményítőben is megforgatunk, hogy egyenletes bevonatot kapjanak.
Egy serpenyőben közepesen forró olajban (kb. 170 °C) az almakockákat aranybarnára és ropogósra sütjük. Ha elkészültek, papírtörlőre tesszük őket, hogy a felesleges olajat felitassuk.
Egy kisebb lábasban 1 evőkanálnyi olajat felmelegítünk, hozzáadjuk a vizet és a cukrot. Lassú tűzön, folyamatos keverés mellett karamellizáljuk, amíg világos aranybarna színt kap.
A megsült almakockákat óvatosan beleforgatjuk a karamellbe, hogy minden darabot egyenletesen bevonjon. Egy tányérra tesszük, és hagyjuk kicsit hűlni.
