Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kínai sült alma recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 cl olaj
  • 2 db alma
  • 2 db tojássárgája
  • kb 5 evőkanál étkezési keményítő
  • 4 evőkanál cukor
  • 0,5 cl víz

Sütéshez

  • olaj

Elkészítése

Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, majd nagyobb kockákra vagy 2-3 cm-es darabokra vágjuk.

A tojássárgákat alaposan felverjük, majd az almakockákat a tojássárgába forgatjuk. Egyenként kivesszük, és minden darabot keményítőben is megforgatunk, hogy egyenletes bevonatot kapjanak.

Egy serpenyőben közepesen forró olajban (kb. 170 °C) az almakockákat aranybarnára és ropogósra sütjük. Ha elkészültek, papírtörlőre tesszük őket, hogy a felesleges olajat felitassuk.

Egy kisebb lábasban 1 evőkanálnyi olajat felmelegítünk, hozzáadjuk a vizet és a cukrot. Lassú tűzön, folyamatos keverés mellett karamellizáljuk, amíg világos aranybarna színt kap.

A megsült almakockákat óvatosan beleforgatjuk a karamellbe, hogy minden darabot egyenletesen bevonjon. Egy tányérra tesszük, és hagyjuk kicsit hűlni.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kinai-sult-alma/