Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kincsesbánya recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor

Krémhez

  • 25 dkg margarin
  • 4 db tojássárgája
  • 20 dkg porcukor
  • 6 dl tej
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag babapiskóta
  • 3 dl fekete kávé
  • rum
  • 1 kis üveg  baracklekvár

Habhoz

  • 4 db tojásfehérje
  • 9 evőkanál cukor

Elkészítése

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük, beletesszük a cukrot, ezzel is még tovább verjük, míg a cukor el nem olvad.

Amikor kemény, beletesszük a tojás sárgákat, ezzel is egy kicsit tovább verjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport és fakanállal óvatosan a habba keverjük.

Sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük 180 fokon. Míg a piskóta sül és hűl, elkészítjük a krémet: a tojás sárgákat összekeverjük a liszttel és a tejjel, összefőzzük.

A margarint habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt krémhez keverjük.

A piskótát megkenjük a baracklekvárral, a babapiskótát a rumos kávéba mártjuk és szépen egymás mellé rárakjuk a lekváros piskótára, majd ráöntjük a krémet.

A habhoz a tojásfehérjéket a cukorral gőz fölött kemény habbá verjük és a krém tetejére simítjuk. Csokit is lehet reszelni a tetejére.

 

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kincsesbanya/