Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kinder bueno recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál darált dió
  • mogyorókrém

Krém

  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 20 dkg vaj (vagy margarin)
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg tejcsoki
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • kb 150 g vajas keksz

Tetejére

  • 3 dl habtejszín
  • kakaópor (vagy csokireszelék )

Elkészítése

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 25*35 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk.

A lisztben elkeverjük a sütőpor, kakaóport és a darált diót.

Az egész tojásokhoz hozzáadjuk a cukrot és addig keverjük robotgéppel, amíg ki nem fehéredik és meg ne nő a térfogata.

A tojásos masszába beleforgatuk óvatosan a lisztes keveréket, csomómentesre keverjük. A masszát beleöntjük az előkészített tepsibe és kb 20 perc alatt készre sütjük.

Még forrón (óvatosan meg ne égesse a kezünket!) lehúzzuk róla a papírt és megkenjük bőven mogyorókrémmel.

Közben a tejben elkeverjük a pudingport a cukorral, majd sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a puha vajat és az egészet jól kihabosítjuk.

Két részre osztjuk a krémet és az egyik felébe belekeverjük a vaníliás cukrot és az aromát, majd jól elkeverjük.

A másik feléhez hozzáadjuk a kakaóport és a csokit, majd ezt is jól összekeverjük.

A lapra rákenjük a vaníliás krémet, majd kitesszük szorosan a keksszel és ennek a tetejére rásimítjuk a csokis krémet.

Pár órára hűtőbe tesszük.

A tejszínt keményre felverjük, majd a sütemény tetejére simítjuk. Kakaóporral vagy csokireszelékkel díszítjük. Legjobb, ha este készítjük és másnap szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kinder-bueno-3/