Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a többi hozzávalót – a diót és a mogyorókrémet kivéve. A masszát egy 35×30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, a tetejét megszórjuk dióval, majd előmelegített sütőben körülbelül 20 perc alatt megsütjük. Még melegen megkenjük mogyorókrémmel, majd hagyjuk kihűlni. A krémhez a tojássárgákat elkeverjük a tejjel, […]

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Beküldte: 2013.08.10.

Tészta

Krém

Tetejére

Elkészítése

A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a többi hozzávalót – a diót és a mogyorókrémet kivéve.

A masszát egy 35×30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, a tetejét megszórjuk dióval, majd előmelegített sütőben körülbelül 20 perc alatt megsütjük. Még melegen megkenjük mogyorókrémmel, majd hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tojássárgákat elkeverjük a tejjel, a pudingporral és a liszttel, majd kis lángon sűrűre főzzük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a margarint és a porcukrot, majd robotgéppel habosra keverjük. A krémet két részre osztjuk, az egyik felébe belekeverjük az olvasztott csokoládét.

A kihűlt tésztára először a vaníliás krémet kenjük, majd ráhelyezünk egy réteg tejben megmártott háztartási kekszet. Erre simítjuk a csokoládés krémet.

A tejszínt kemény habbá verjük, a sütemény tetejére simítjuk, majd kakaóporral megszórjuk.

Másnap, jól lehűtve, szeletelve tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Profiknak Fogás: Desszert
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is