Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kinder Bueno recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 6 db tojásfehérje
  • 6 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg durvára vágott dió
  • mogyorókrém

Krém

  • 0,5 liter tej
  • 6 db tojássárgája
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 25 dkg porcukor
  • 10 dkg olvasztott csokoládé
  • 25 dkg margarin
  • háztartási keksz
  • tej

Tetejére

  • 2 dl habtejszín
  • kakaópor

Elkészítése

A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a többi hozzávalót – a diót és a mogyorókrémet kivéve.

A masszát egy 35×30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, a tetejét megszórjuk dióval, majd előmelegített sütőben körülbelül 20 perc alatt megsütjük. Még melegen megkenjük mogyorókrémmel, majd hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tojássárgákat elkeverjük a tejjel, a pudingporral és a liszttel, majd kis lángon sűrűre főzzük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a margarint és a porcukrot, majd robotgéppel habosra keverjük. A krémet két részre osztjuk, az egyik felébe belekeverjük az olvasztott csokoládét.

A kihűlt tésztára először a vaníliás krémet kenjük, majd ráhelyezünk egy réteg tejben megmártott háztartási kekszet. Erre simítjuk a csokoládés krémet.

A tejszínt kemény habbá verjük, a sütemény tetejére simítjuk, majd kakaóporral megszórjuk.

Másnap, jól lehűtve, szeletelve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kinder-bueno-szelet/