Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kinder bueno recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 6 db tojásfehérje
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 15 dkg darált dió

Krém

  • 6 db tojássárgája
  • 25 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 0,5 liter tej
  • 3 evőkanál liszt
  • 10 dkg tejcsoki
  • 25 dkg margarin

Hozzávalók

  • 0,5 üveg mogyorókrém
  • 1 csomag háztartási keksz
  • 2-3 dl tej
Kinder bueno kép

Elkészítése

Tetejére: tejszínhab (habporból is jó)A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy közepes tepsit (kb 28*35 cm) sütőpapírral bélelünk.

A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá felverjük, majd belekeverjük az olajat. A liszthez hozzáadjuk a morzsát és a sütőport, majd óvatosan beleforgatjuk a habba.

Az elkészült masszát a tepsibe öntjük, megszórjuk a dióval, majd betoljuk a sütőbe. Kb 30-35 perc alatt készre sütjük (tűpróbát végezzünk!).

A még forró tésztát megkenjük mogyorókrémmel.

A tejből, a tojássárgákból, a cukorból, a pudingból, a lisztből sűrű krémet főzünk. Az egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokit, majd kihűtjük.

A margarint két részre osztjuk, majd belekeverjük a krémekbe.

A tésztára kenjük a sárga krémet, rá a tejbe áztatott háztartási kekszet, majd rá a barna krémet és a tetejére a habot.

Pár óra állás után szeletelhető is.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kinder-bueno/