Egy magasabb falú tepsi alját kibéleljük a szögletes háztartási keksszel.
Túrókrém elkészítése:
A túrót először villával szétnyomkodjuk, majd a tejföllel, liszttel, cukorral, vaníliás cukorral és tojássárgájával egy nagy keverőtálban robotgéppel csomómentesre keverjük.
A túrókrémet ráöntjük a kekszekre, és egyenletesen elsimítjuk. Erre a túrókrém rétegre fél centiméter vastagra szeletelt banánkarikákat helyezünk szép sorban. A banánrétegre egy újabb sor kekszet teszünk.
Teteje:
A habtejszínt egy keverőtálban kemény habbá verjük, ami körülbelül 5 percet vesz igénybe. A tejszínhabot ráöntjük a kekszrétegre, és elsimítjuk a tetején. Végül csokoládés gabonapelyhet szórunk rá díszítésként, de használhatunk francia drazsét, csoki reszeléket vagy más díszítő elemet is.
A desszertet legalább néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek és a keksz megpuhuljon.