Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Krém: 5 ek cukor 5 csomag vaníliás cukor 3,5 dl tej 1,5 csomag zselatinpor 8 dl habtejszín Karamellszósz: 12 dkg cukor 2,5 dkg vaj csipet só 2 ek víz 0,75 dl habtejszín 1/4 csomag zselatinpor További hozzávalók: 1 cs ostyalap 10 dkg vaj 2 ek méz 10-15 dkg tört pörkölt mogyoró (sótlan) 1,5 dl […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Veronica
Beküldte: 2015.01.25.

Elkészítése

Hozzávalók:
Krém:

  • 5 ek cukor
  • 5 csomag vaníliás cukor
  • 3,5 dl tej
  • 1,5 csomag zselatinpor
  • 8 dl habtejszín

Karamellszósz:

  • 12 dkg cukor
  • 2,5 dkg vaj
  • csipet só
  • 2 ek víz
  • 0,75 dl habtejszín
  • 1/4 csomag zselatinpor

További hozzávalók:

  • 1 cs ostyalap
  • 10 dkg vaj
  • 2 ek méz
  • 10-15 dkg tört pörkölt mogyoró (sótlan)
  • 1,5 dl tej
  • 30 dkg tejcsoki


Elkészítése:

Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, majd beledobjuk az apróra tört csokit. Mielőtt teljesen kihűlne a csoki, megkenjük az ostyalapokat, és megszórjuk mogyoróval. Hideg helyre tesszük, hogy megszilárduljon.

A karamellszószhoz kis fazékban feltesszük főni a cukrot a vízzel. Aranybarnára karamellizáljuk. Férehúzzuk, óvatosan hozzáadjuk a vajat, sót, tejszínt és a csomagolás alapján előkészített zselatint.

Visszatesszük a tűzhelyre és folyamatosan keverjük, összemelegítjük. Félretesszük, de nem szabad hűteni, mert a zselatin megköt benne. Ha mégis kezdene sűrűsödni, akkor nyugodtan melegíthetünk rajta.

A krémhez a kétféle cukrot a tejhez adjuk. Elkészítjük a zselatinport a csomagolás szerint, majd ezt is hozzákeverjük a tejhez. Folyamatos kevergetés közben melegítjük a tejet, addig amíg a zselatin felolvad. Lehűtjük langyosra.

Addig a tejszínt kemény habbá verjük. A langyos tejbe apránként belekeverjük a tejszínhabot, óvatosan, jól elkeverjük. Félretesszük.

A langyos tejben elkeverjük a mézet. Az ostyalapokat megforgatjuk. A mézes tejjel meglocsoljuk, de ne áztassuk el.

Elkezdjük a rétegezést. 3 lapra teszünk a tejkrémből és csorgatunk rá, karamellszószt is, majd a maradék ostyalapokra elosztjuk a krémet és a lapokat egymásra tesszük. Kicsit megnyomkodjuk, hűtjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Veronica
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is